MIR-methode voor baby's

Melodie: Vader Jacob, alle zinnen 2x herhalen

Tijdens het zingen jezelf of je kindje aaien over de huid.

Je doet de BabyMIR 2x per dag, 2 weken lang.


 

1

Lief mooi kindje,

uit het Licht,

kom je nu op aarde.

Straal jouw Licht!

2.

Jij bent veilig,

in jouw lijf.

Voel maar wat je voelt daar.

Jij bent jij!

3.

Jij mag blij zijn.

Laat maar los,

dat wat niet van jou is.

jij bent vrij!

 


Uitleg bij de versregels van de BabyMIR

1. Lief mooi kindje,

   uit het Licht,

   kom je nu op aarde.

   Straal jouw Licht!

Veel baby's hebben moeite met de overgang van waar ze vandaan komen naar het aardse bestaan, waar ook pijn en lijden voelbaar is. Ze missen het Licht, de eenheid, de heelheid en willen zich soms niet echt met de aarde verbinden. Deze versregels helpen hen de overgang te maken, op aarde te komen en te beseffen dat ze deel van het geheel blijven. Ze horen dat ze lief en mooi zijn, goed zoals ze zijn, en dat mogen en kunnen stralen!
In de tekst staat twee keer het woord Licht. De eerste keer doelt het op daar waar we vandaan komen. De tweede keer staat er jouw Licht. Het Licht is ook in jou, je neemt het mee, het is jouw ware aard. Hiermee weordt een brug geslagen tussen daar waar je vandaan komt en het aardse bestaan. Het doet je beseffen dat je in verbinding bent en blijft met het Licht en dat het door jou heen straalt.


2. Jij bent veilig,

   in jouw lijf

   Voel maar wat je voelt daar.

   Jij bent jij!

Een ziel komt in een lichaam en komt bloot te staan aan allerlei fysieke ervaringen. Het moet wennen aan een lichaam hebben, aan het ingeperkt zijn en aan alle gewaarwordingen en emoties.
Deze versregeld helpen te weten dat je veilig bent, dat je in jouw lijf hoort, dat je ziel onschendbaar is. En dat het okee is dat je voelt wat je voelt. Dat je niet je emoties bent, maar ze gewoon door je heen kan laten gaan. Je mag de dingen ervaren zoals jij ze ervaart. Je bent uniek!

 


3. Jij mag blij zijn.

   Laat maar los,

   dat wat niet van jou is.

   Jij bent vrij!

Het is de bedoeling dat je blij, vrolijk en ontspannen bent, ondanks wat er om je heen speelt. Je hoeft niet mee te gaan in de ellende van de wereld. Je mag loslaten wat niet van jou is, wat niet bij jou hoort.
Deze versregels reinigen je op alle niveaus van emoties en ballast van je ouders en anderen, van je familielijn, van zwaarte, en van alles wat jou niet langer dient.
Je hoort dat je mag en kan leven vanuit jouw vrije, pure zijn. Je bent al vrij!