Oncologische massage (massage bij kanker)

Oncologische massage wordt beschreven als een klantgerichte massage, specifiek afgestemd op wat de klant met kanker of de klant met een verleden met kanker nodig heeft.

Het is nooit leuk om de diagnose kanker te krijgen. Er komt veel op u af.

Als sportmasseur met de specialisatie oncologie kan ik u ondersteunen met massage tijdens de verschillende stadia van kanker.

Massage bij kanker door de sportmasseur kan gericht zijn op het persoonlijke welbehagen en op het verbeteren van de kwaliteit van leven, maar ook op sporthervatting. Ik kan u in de verschillende stadia van de ziekte ondersteunen.

Voordat er wordt gestart met de behandeling zal er een specifieke anamnese worden afgenomen. Hierbij maak ik gebruik van een intake formulier, die u vooraf thuis in kunt vullen. Hierdoor kan de aandacht tijdens de anamnese vooral uitgaan naar het maken van persoonlijk contact.

Kanker kan in verschillende fasen verlopen. In al deze fasen kan het fijn zijn om een massage te ontvangen. De massage is gericht op het verlichten van spanningsklachten en het verlichten van pijn. Ook als u een fysiotherapeut bezoekt om aan uw conditie te werken, kan de massage ondersteuning bieden die gericht is op het verzorgen en herstel van het bewegingsapparaat.

Als u na een succesvolle behandeling bent genezen, kan de massage ondersteuning bieden bij de langdurige en soms blijvende effecten van de behandeling, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid.

Klik hier voor de brochure over massage bij oncologische patièˆnten